12.8.08

Tiistai (päivä 56)

Klo 07.50: Real-viipale, jossa kinkkuviipale, juustoa, tomaattia, ja kaksi kananmunaa
Klo 11.30: Salaatti, jossa tomaattia, maissia, oliiveja & riisiä
Klo 17.15: Salaatti, jossa tomaattia, kurkkua, kanaa ja raejuustoa
Klo 18.40: Vadelmia, jäätelöä
Klo 22.00: Jauhelihakeittoa

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Jusin tiitai-illallisesta innostuneena haluaisin jakaa muiden tätä taidokasta blogia seuraavien kesken yhden mainion, KG-lehdestä bongaamani, jauheliha-papukeiton reseptin:

400 g jauhelihaa (rasvaa 7 %)
1 l vettä
400 g tomaattimurskaa
1 prk valkoisia papuja (ei tomaattikastikkeessa)
1 prk kidneypapuja
2 pussia keittojuureksia
1 kasvisliemikuutio
1 ruukku persiljaa

1. Paista jauheliha
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää tomaattimurska. Huuhtele pavut kylmällä vedellä.
3. Lisää vesi-tomaattimurskaseokseen jauheliha, pavut, keittojuurekset ja kasvisliemikuutio. Anna hautua keskilämmöllä noin 45 minuuttia. Koristele valmis keitto persiljalla. Halutessasi voit lisätä keittoannokseen lusikallisen raejuustoa.

Itse käytin tomaattimurskan sijaan paseerattuja tomaatteja, jauhelihaa vain 250 g ja höystin keiton teelusikallisella sambal oelekia. Keittojuurekset korvasin jääkapista löytyneillä purjon ja kesäkurpitsan jämillä. Taisinpa lorauttaa keittoon vielä pari desiä viikonloppuista punaviiniäkin. Reilu lusikallinen raejuustoa todellakin kruunasi keiton. Laskin, että tällä tavalla n. 4-6 annoksen hinnaksi tuli yhteensä vajaa viisi euroa. Aikaa keiton valmistamiseen ei kulunut juurikaan - jauhelihan ruskistamisen jälkeen ainekset vain kattilaan tunniksi hautumaan. KG-lehden mukaan energiaa annoksessa olisi 150 kcal/annos.

Kiitos Jusi, sanasi ovat päiväni piristys;)